Kajak 15 km

Duration
Max 2,5u
Min. age
14
Max. persons
75
Target audience
Vrienden & familie
Scholen & verenigingen
Station distance
500m
Adrenaline level
Hoog
Kayak

Kom en geniet van een gezellige en ontspannende activiteit met de familie tijdens een kajaktocht op de Ourthe.

De afdaling van de Ourthe is misschien een klassieker, maar het blijft een topper! Watervalletjes, stroomversnellingen, rotsblokken en laaghangende takken… een dagje kajakken is avontuurlijk genieten.

Ontdek de Ourthe in een kajak (1, 2, of 3-zit) tussen Barvaux, Hamoir, en Comblain-au-Pont. Meerdere parcours zijn mogelijk.

  • Hamoir - Comblain-au-Pont: 8,4 km
  • Barvaux - Hamoir: 15 km (opgelet: slechts 1x per dag mogelijk. Vertrek bus naar Barvaux om 10u)
  • Barvaux - Comblain-au-Pont: 23,4 km (opgelet: slechts 1x per dag mogelijk. Vetrek bus naar Barvaux om 10u)

Onthaal en verzamelen in Hamoir. Vertrekken per bus of kajak volgens het parcours. Prijs inclusief pendelbus tussen start- en eindpunt. Groepstarief vanaf 16 betalende deelnemers.

Voor groepen en/of scholen kan de kajak activiteit ook onder leiding van onze monitoren worden geboekt. Zij zullen de deelnemers onderweg enkele basistechnieken aanleren.

Beschik je zelf over begeleiders die nogal sportief zijn en wel een beetje met een kajak overweg kunnen, dan is er de mogelijkheid om kajaks te huren. Wij zorgen dan voor het materiaal en jij doet de afdaling van de Ourthe onder eigen begeleiding. Ook al krijgt iedereen een reddingsvest, het is zeer belangrijk dat alle deelnemers minstens 25 m kunnen zwemmen.

Waterstand

De sluiting van de Ourthe gebeurt door de overheid en wij hebben hier als bedrijf geen vat op, “Kayak Les Remous” (by The Outsider Activity srl) kan dus in geen geval verantwoordelijk worden gesteld in geval van (on)aangekondigde sluitingen, om veiligheidsredenen of in geval een vaarverbod van het Waals Gewest voor het natuurbehoud. Wij worden hiervan helaas ook niet op de hoogte gesteld.

Controleer dus even via onderstaande websites of het waterdebiet goed zit, om teleurstellingen te vermijden. Indien jullie online reserveerden houden wij jullie hiervan op de hoogte via mail. Minimum debiet 3m³/seconde en max debiet 25m³/sec voor de -12 jarigen en max. 35m³/sec voor de +12-jarigen.

Voor een visueel overzicht op kaart:
http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home
Ourthe > L’Ourthe en aval du barrage mobile de Barvaux (Basse Comène) jusqu’à Comblain-au-Pont (Aire de Comblain "Pied de la Hé Kepenne")

Voor een overzicht van het water debiet:
http://voies-hydrauliques.wallonie.be
Hydrologie > données actuelles/infoCrue > Ourthe Hamoir/Tabreux

Personen met een beperking

Toegankelijkheid

De kajak basis “Les Remous” is toegankelijk met een rolstoel. Er is geen geprivatiseerde parking voor rolstoel gebruikers.

Activiteiten

In welke mate een activiteit mogelijk is bekijken wij geval per geval aangezien elk geval ook anders is. Voor activiteiten voor mensen met een beperking vragen wij wel om altijd te reserveren aangezien dit vaak een persoonlijke aanpak vraagt. U kan ons hier altijd voor contacteren om te kijken wat mogelijk is.

Kajak
Meeting point

Kayak les Remous
Route de Xhignesse 33
4180 Hamoir
België

€ 30,00
per persoon
incl. 21% VAT
Opties
Hond tussen de benen: € 7,00
Groepskortingen zullen automatisch toegepast worden.